Οι θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, που επανέλαβε ο Ερντογάν στην Αθήνα, είναι συγκεκριμένες:
Η Τουρκία συνεχίζει την αμφισβήτηση και την παραβίαση των χωρικών υδάτων, του ελληνικού εναέριου χώρου καθώς και τις παραβάσεις του FIR της Αθήνας, με μαχητικά αεροπλάνα που ενδεχομένως... θα είναι αφοπλισμένα!
Διατηρείται η τουρκική απειλή πολέμου (Casus Beli), αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν. μίλια, σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας.
Παραμένει υπερασπιστής του σχεδίου Ανάν για τη διχοτόμηση της Κύπρου και επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες για τη μη επίλυση του Κυπριακού στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγνοώντας προκλητικά το ΟΧΙ του κυπριακού λαού στο αμερικανο - βρετανικό σχέδιο, θεωρώντας ως τετελεσμένα τα αποτελέσματα της εισβολής και κατοχής από τουρκικά στρατεύματα. Επιλέγει το δρόμο της «πολυμερούς συνάντησης», καταστρατηγώντας τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το διεθνή χαρακτήρα του προβλήματος.
Επιμένει, για σοβινιστικούς λόγους, στο χαρακτηρισμό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ως τουρκικής.
Στην ουσία η Τουρκία με την τελευταία συνάντηση Ερντογάν εξασφάλισε την υποχώρησή μας από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο με αντάλλαγμα κάποιες κοινές επιχειρηματικές συμφωνίες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου