11 Ιουνίου 2012

Πως γλύτωσε απο τα νύχια του ΔΝΤ η Ισλανδία!!

Τα ΜΜΕ έχουν αποσιωπήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας γιατί άραγε ?

Ισλανδία μια παρεμφερή περίπτωση σαν της Ελλάδας  με εναν κάπως διαφορετικό χειρισμό - ΤΟ ΔΝΤ προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε κέρδισε ο λαός

Έπρεπε ο κάθε Ισλανδός τα επόμενα 15 χρόνια να πληρώνει 100 Ευρώ κάθε μήνα. Έπρεπε δηλ. ο λαουτζίκος να θυσιαστεί για χρέη κάποιον ιδιωτών προς κάποιους άλλους ιδιώτες. Αυτό ήταν η σταγόνα η οποία υπερχείλισε το ποτήρι.




Αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές. Η γνώμη ότι οι Ισλανδοί πρέπει να πληρώνουν για τα λάθη των οικονομικών μονοπωλίων, ότι το σύνολο της χώρας πρέπει να πολιορκείται για αποπληρωμή ιδιωτικών χρεών, άλλαξε την σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικών θεσμών, γεγονός το οποίο τελικά οδήγησε την πολιτική ελίτ της Ισλανδίας να πάρει μέρος του εκλογικού σώματος. Ο πρωθυπουργός Όλαφ Ραγκνάρ Γκρίμσον αρνήθηκε να επικυρώσει τον νόμο το οποίο ανάγκαζε τους πολίτες να σηκώσουν τα βάρη των Ισλανδών τραπεζιτών και συμφώνησε να συγκαλέσει δημοψήφισμα.



Φυσικά η διεθνής κοινότητα αύξησε την πίεση στην Ισλανδία. Η Βρετανία και η Ολλανδία απειλούσαν με σκληρή καταστολή η οποία θα οδηγούσε σε απομόνωση της χώρας. Όταν η Ισλανδία ετοιμαζόταν για δημοψήφισμα, το ΔΝΤ απειλούσε την χώρα να στερήσει οποιαδήποτε βοήθεια. Η Βρετανική κυβέρνηση απειλούσε να παγώσει τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ισλανδών. Όπως έλεγε ο Γκρίμσον: «Μας έλεγαν αν δεν δεχθούμε τους όρους τους, θα γίνουμε η Κούβα του Βορρά. Ναι, αλλά αν συμφωνούσαμε θα γινόμασταν η Αϊτή του Βορρά». Στην Ελλάδα οι επιλογές είναι Ρουμανία στο ευρώ και Αργεντινή εκτός.



Στο δημοψήφισμα του Μαρτίου του 2010 το 93% των Ισλανδών ψήφισαν κατά των πληρωμή των χρεών. Το ΔΝΤ πάγωσε τους δανεισμούς αμέσως. Αλλά η επανάσταση (για την οποία δεν έγραψε κανένα από τα ΜΜΕ, περιλαμβανομένου και του Euronews) δεν πτοήθηκε. Με την υποστήριξη των οργισμένων πολιτών η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Το Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο της τράπεζας Kaupthing Σιγκιζμούντ Έϊναρδσον. Αλλά και πολλοί τραπεζίτες, εγκατέλειψαν εσπευσμένα την χώρα.




Όμως οι Ισλανδοί δεν σταμάτησαν εκεί: αποφάσισαν να υιοθετήσουν νέο σύνταγμα, το οποίο θα απαλλάξει την χώρα από την δύναμη της Διεθνής οικονομίας και των εικονικών νομισμάτων.



Για να γραφτεί νέο σύνταγμα ο Λαός της Ισλανδίας εξέλεξε 25 άτομα μεταξύ 522 ενήλικων, οι οποίοι δεν ανήκαν σε κανένα από τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου. Οι αντιπρόσωποι αυτοί έπρεπε να είχαν προταθεί τουλάχιστον από 30 άτομα. Το έγγραφο γράφτηκε μέσα από το διαδίκτυο. Οι πολίτες μπορούσαν να κάνουν προτάσεις και σχόλια, βλέποντας με τα ίδια τους τα μάτια την διαμόρφωση του συντάγματος. Το σύνταγμα το οποίο τελικά γεννήθηκε μέσα από συμμετοχή των πολιτών, θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο προς έγκριση μετά από τις επόμενες εκλογές.



όσοι φοβούνται την χρεοκοπία ας ρίξουν μια ματιά στην Ισλανδία όπου μια μικρή χώρα με δύναμη και με σαφήνεια διακηρύσσει ότι ο Λαός τους είναι κυρίαρχος….




Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις. Σήμερα η Ισλανδία των ψαράδων χωρίς τον ορυκτό πλούτο, την Βιομηχανία και τον Γεωργικό τομέα που έχουμε εμείς, έχει ανάπτυξη 3.1% και ανεργία 6.9% το 2011.





Η Ελλάδα έχει 7% ύφεση και 21% ανεργία

πηγή: http://papaioannou.wordpress.com/2012/02/11/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CF%80/



04 Ιουνίου 2012

Μάυρισμα στους ανεύθυνους - ανίκανους πολιτικούς

Στις 17 Ιουνίου δεν θ αφησουμε να παει η ευκαιρια χαμενη και θα μαυρισουμε τους ανευθυνους - ανίκανους πολιτικους

Η υποταγή δεν αποτελεί μονόδρομο -- Συνταγματολόγος Κατρούγκαλος

Αν οι δανειστές επιλέξουν τη ρήξη, τότε ανοίγει ο δρόμος για να επικαλεστούμε «κατάσταση ανάγκης» και να διακόψουμε την πληρωμή του χρέους.




Προφανώς το πρόβλημα της εξόδου από την κρίση δεν είναι νομικό, ούτε καν κυρίως οικονομικό. Είναι βαθύτατα πολιτικό. Από τη νομική άποψη, όμως, που παρουσιάζεται εδώ, τα...... πράγματα είναι απλά:



Τα μνημόνια καθαυτά δεν αποτελούν διεθνείς συμβάσεις. Συνεπώς από αυτά δεν απορρέουν διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ούτε η εφαρμοστική τους νομοθεσία έχει τυπική ισχύ ανώτερη από τον κοινό νόμο.



Ούτε από τις δανειακές συμβάσεις απορρέουν δεσμεύσεις με υπερνομοθετική ισχύ, εφόσον αυτές δεν έχουν κυρωθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα.



Συνεπώς, όλοι οι μνημονιακοί νόμοι μπορεί να καταργηθούν με νέο νόμο, με απλή πλειοψηφία, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη καταγγελία καμιάς σύμβασης.



Ειδικότερα:

Η θέση περί της πολιτικής και όχι νομικής φύσης των μνημονίων έγινε, ορθά, δεκτή από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 668/2012. Αλλωστε, το ίδιο το Μνημόνιο χαρακτηρίζεται από τον νόμο ως «σχέδιο προγράμματος», ενώ στο κείμενό του αυτοπροσδιορίζεται ως «σχέδιο δράσης».



Περαιτέρω, και οι δύο Δανειακές Συμβάσεις (του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου) έπρεπε να κυρωθούν από τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος. Παρ' όλα αυτά -και ανεξαρτήτως του ζητήματος της ανάγκης ύπαρξης αυξημένης ή όχι πλειοψηφίας για αυτό-, καμιά από τις δύο δεν κυρώθηκε σύμφωνα με το Σύνταγμα.



Η πρώτη κατατέθηκε προς κύρωση τον Μάιο του 2010, αλλά μετά αποσύρθηκε, η δεύτερη εγκρίθηκε από τη Βουλή δύο φορές ως σχέδιο, μία φορά ως παράρτημα του ν. 4046/2012 και μία ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ουδέποτε όμως ήρθε για κύρωση στη Βουλή μετά την υπογραφή της.



Οι εν λόγω συμβάσεις, εάν είχαν κυρωθεί συνταγματικά, θα θέσπιζαν διεθνείς υποχρεώσεις σε βάρος της χώρας, με τυπική ισχύ ανώτερη από τον νόμο, σε αντίθεση με τον μη δεσμευτικό χαρακτήρα των μνημονίων. Εφόσον αυτό όμως δεν συνέβη, δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ανατρέψει τα μνημονιακά μέτρα. Μάλιστα, για μερικά από αυτά, όπως, π.χ., για την κατάργηση των πρόσφατων ρυθμίσεων για τη μετενέργεια, που διαλύουν το εργατικό δίκαιο και τη συλλογική αυτονομία, δεν απαιτείται καν τυπικός νόμος, αλλά αρκεί απλή Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.



Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι σε μία τέτοια περίπτωση οι δανειστές μας ενδέχεται να καταγγείλουν από τη δική τους μεριά τις δανειακές συμβάσεις, επικαλούμενοι ως λόγο καταγγελίας την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων. Τούτο δεν θα σημαίνει την έξοδο της χώρας από το Ευρώ, που είναι νομικά αδύνατη, εφόσον δεν υπάρχει παρόμοια πρόβλεψη στις Συνθήκες. Θα συνεπάγεται, όμως, τη διακοπή της χρηματοδότησης, πράγμα που δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για τη χώρα, εν όψει του πρωτογενούς ελλείμματος που ακόμη αντιμετωπίζει.



Καθόλου δεν είναι βέβαιο, όμως, ότι οι δανειστές μας θα επιλέξουν τη ρήξη. Και αυτό γιατί τότε θα είναι ελεύθερος ο δρόμος για την ενεργοποίηση του βασικού όπλου που έχει η χώρα μας βάσει του διεθνούς δικαίου: Να επικαλεστεί «κατάσταση ανάγκης» για να διακόψει την πληρωμή του χρέους. Σύμφωνα με γενική αρχή του δικαίου (σύμφωνα και με σχέδιο σύμβασης για την Ευθύνη των Κρατών που έγινε δεκτό από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2001), τα κράτη μπορούν να επικαλεστούν παρόμοιο λόγο μη συμμόρφωσης σε διεθνή τους υποχρέωση, όταν αδυνατούν να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στις βασικές κοινωνικές τους λειτουργίες και στην ικανοποίηση των δανειστών τους.




Συνεπώς, αντίθετα με το κλίμα φόβου που καλλιεργούν τα φερέφωνα του κόμματος του Μνημονίου, η υποταγή δεν αποτελεί μονόδρομο.



Μια νέα πλειοψηφία δεν έχει κανένα εμπόδιο να ανατρέψει τα μνημονιακά μέτρα.



Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης



Από: RAMNOUSIA Πηγή:kafeneio.blogspot
http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3634.html

03 Ιουνίου 2012

Η λιτότητα αποσκοπεί στην εκμετάλλευση της κρίσης, όχι στην επίλυσή της --PAUL KRUGMAN


 
Διαβαζουμε από 2/6/2012   Το Βήμα, The New York Times

«Η ανάπτυξη και όχι η ύφεση είναι η κατάλληλη στιγμή για λιτότητα». Αυτό διακήρυσσε πριν από 75 χρόνια ο Τζον Μέιναρντ Κέινς και είχε δίκαιο. Ακόμη και αν έχεις χρόνιο πρόβλημα ελλείμματος - και ποιος δεν έχει; - οι περικοπές των δαπανών την ώρα που η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση είναι μία αυτοκαταστροφική στρατηγική, επειδή απλά βαθαίνει ακόμη περισσότερο την ύφεση.

Γιατί η λοιπόν η Βρετανία κάνει ακριβώς αυτό που δεν θα έπρεπε; Σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις, για παράδειγμα της Ισπανίας ή της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, η βρετανική κυβέρνηση σήμερα μπορεί να δανειστεί ελεύθερα, σε ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση του Λονδίνου μειώνει δραστικά τις επενδύσεις και γιατί εξολοθρεύει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα, αντί να περιμένει η οικονομία της να γίνει πιο ισχυρή;

Τις τελευταίες ημέρες, έθεσα αυτό το ερώτημα σε μία σειρά υποστηρικτών της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον, κάποιες φορές ιδιωτικά, κάποιες φορές στη τηλεόραση. Και όλες οι συζητήσεις που ακολούθησαν ήταν ανάλογες: ξεκίνησαν με μία κακή παρομοίωση και κατέληξαν στην αποκάλυψη απώτερων κινήτρων. Η κακή παρομοίωση - την έχετε ακούσει σίγουρα κι εσείς πολλές φορές - εξισώνει το πρόβλημα χρέους μίας εθνικής οικονομίας με το πρόβλημα χρέους μίας οικογένειας.

Μία «οικογένεια» που έχει συσσωρεύσει πολύ μεγάλο χρέος, λέει η ιστορία, «πρέπει να σφίξει τα ζωνάρια». Έτσι λοιπόν, αφού η Βρετανία έχει συγκεντρώσει υπερβολικό χρέος - που έχει, αν και είναι κυρίως ιδιωτικό και όχι δημόσιο -, δεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο;

Ποιo είναι το πρόβλημα σε αυτή τη σύγκριση; Η απάντηση είναι ότι μία οικονομία δεν είναι σαν μία χρεωμένη οικογένεια. Το χρέος μας είναι κυρίως χρέος που οφείλουμε ο ένας στον άλλον. Ακόμη πιο σημαντικό, το εισόδημά μας προέρχεται από αγαθά που πουλάμε ο ένας στον άλλον.

Τα έξοδά σου είναι το εισόδημά μου, και τα έξοδά μου είναι το εισόδημά σου. Τi θα συμβεί λοιπόν αν όλοι ξαφνικά περικόψουν τις δαπάνες τους ώστε να περιορίσουν το χρέος; Η απάντηση είναι ότι τα εισοδήματα όλων θα συρρικνωθούν: το εισόδημά μου μειώνεται επειδή ξοδεύεις λιγότερα και το εισόδημά σου μειώνεται επειδή ξοδεύω λιγότερα. Και καθώς τα εισοδήματά μας βυθίζονται, το πρόβλημα του χρέους μας, καθίσταται χειρότερο.

Δεν πρόκειται για τίποτα καινούργιο. Ο μεγάλος αμερικανός οικονομολόγος Ίρβινγκ Φίσερ, τα εξήγησε όλα το 1933, συνοψίζοντας αυτό που αποκαλούσε «αποπληθωρισμό χρέους» με το ζουμερό σλόγκαν: «όσα περισσότερα πληρώνουν οι οφειλέτες, τόσα περισσότερα χρωστούν».

Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ευρώπη το αποδεικνύουν. Και υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα σε αυτή την ιστορία: Όταν ο ιδιωτικός τομέας με πανικό προσπαθεί να μειώσει το χρέος, ο δημόσιος τομέας πρέπει να κάνει το αντίθετο, να ξοδεύει όταν ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί ή δεν θέλει. Η ανάπτυξη και όχι η ύφεση είναι η κατάλληλη στιγμή για λιτότητα. Αλλά όπως είπα, δεν πρόκειται για κάτι νέο.

Γιατί λοιπόν τόσοι πολιτικοί επιμένουν στη λιτότητα σε περίοδο ύφεσης; Και γιατί δεν αλλάζουν πορεία, ακόμη και όταν η εμπειρία επιβεβαιώνει τα μαθήματα της θεωρίας και της Ιστορίας; Λοιπόν, εδώ το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον. Επειδή όταν τονίζεις στους υπέρμαχους της λιτότητας τα κακώς κείμενα της παρομοίωσης περί οικογένειας που χρησιμοποιούν, σχεδόν πάντα καταφεύγουν σε φράσεις όπως: «Μα είναι απαραίτητο να μειώσουμε το μέγεθος του κράτους». Αυτές οι φράσεις συνοδεύονται από ισχυρισμούς ότι η οικονομική κρίση από μόνη της καταδεικνύει την ανάγκη συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.

Ομως ούτε αυτό είναι αλήθεια. Δείτε τις χώρες της Ευρώπης που τα έχουν βγάλει πέρα καλύτερα στην κρίση και θα βρείτε κράτη με μεγάλους δημόσιους τομείς όπως η Σουηδία και η Αυστρία.

Το ερώτημα εδώ είναι το εάν η προφανής αποτυχία της λιτότητας να φέρει οικονομική ανάκαμψη θα οδηγήσει σε ένα «Σχέδιο Β». Ίσως. Αλλά πιθανολογώ ότι ακόμη και εάν ένα τέτοιο σχέδιο ανακοινωθεί, δεν θα έχει σπουδαία αποτελέσματα. Γιατί η οικονομική ανάκαμψη ποτέ δεν ήταν το ζητούμενο. Η λιτότητα αποσκοπούσε στην εκμετάλλευση της κρίσης, όχι στην επίλυσή της. Και ακόμη εκεί αποσκοπεί.

Επιστολή Σαμαρά στον Ντράγκι. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ. Αυτός ειναι χειρότερος και από το ΠΑΣΟΚ διαβάστε!!!!

Επιστολή ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΑΜΑΡΑ απο Νοεμβριο 2011 προς Ευρωπαιους !

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012, 14:03
Δεστε πιος ζηταει να κυβερνησει το ''Εθνος''...χαχαχαχαχα !!

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
κ. Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρο ΕΚΤ
Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012
Αγαπητέ Πρόεδρε Ντράγκι,
Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:
* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.
Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.
* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».
Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
'Ετσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.
Με εκτίμηση,
Αντώνης Σαμαράς, Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012, 14:03
http://www.zougla.gr/blog/article/544689
 
Και φανταστείτε θράσος ήθελ τον ψήφο ζήταγε και αυτοδυναμία !!χαχαχα Το αλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρεις Σαμαρά. Κοίτα να δείς τι ποσοστά θα λάβεις τωρα στις 17 Ιουνίου!!!!
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ?

02 Ιουνίου 2012

ΛΕΝΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ--ποσο μπορει να αντεξει ακομη με μνημόνια ο Ελληνας?

Ας αναγνωρίσουμε την ανησυχία των Μνημονιακών οταν βγουμε απο την ζώνη του ευρώ (ακουσον ακουσον να βγούμε από την ζωνη του ευρώ!!!!. Η Ευρωαπαική ένωση ειναι ειναι μια ένωση που έχει μόνο νομισματική ένωση (μόνο το ευρώ μας ενώνει) δεν ειναι ουτε εδαφική, ουτε οικονομική, ουτε ομοσπονδιακή ουτε τίποτα αλλο.
Εν πασει περιπτώσει και έστω οτι μας βγάζουν !!!! (σημειωτέον δεν μπορούν -- ησυν΄θηκη του μααστρχιτ το ευαγγελιο της ΕΕ) ορίζει ότι για να βγείς από το ευρώ πρε΄πει να συντρέχουν δύο λόγοι:
1) να εισαι πλεονασματική χώρα 
και 2) να το θέλεις σαν χώρα να κανεις δηλαδή αίτηση αποχώρησης
ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ  Ο ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ
Γιαυτό βλεπετε τους καραγκιοζηδες Μερκελ, Ολι ΡΕν, Λαγκαρν και λοιπούς παρατρεχάμνους να διατυμπανίζουν στα μεσα ΜΜΕ οτι τους κατέβει. Ενα πρεπει πρεπι να μας δείξουν σε ποια συμφωνια που έχουμε υπογράφει για την ενταξη μας στην Νομισματική Ένωση της ΕΕ αναφερεονται όλα αυτά που τζαμπουνάνε (π.χ Συνθήκη του Μαστριχτ σελίδα ταδε παράγραφος ταδε και λεει τα εξής .....)
Επειδή λοιπον πουθενά κάποια τέτοια αναφορά  εχουν πανικοβληθεί οι Ευρωπαίοι  για τα υπέρογκα ποσά που δανεισαν ενα κράτος μπαταχτσή με υπέρογκα επιτοκια όπου ζητουν μαζι γη και ύδωρ

Ερχόμενος τωρα στους Μνημονιακούς που ισχυρίζονται οτι να αν δεν πληρώσουμε τα δανεικά θα μας βγάλουν απο την ζωνη του ευρώ --αποδεικνυεται ακράδαντα οτι αυτό το σενάριο δεν παιζει !!!

Με το ιδιο σκεπτικο και οταν πάρουμε πολλα πολλα ακόμα δις να πούν οι Ευρωπαίοι παλι το ιδιο ξερετε κατι πήρατε μεγαλα δανεια έχει αυξηθεί το ελλειμα κλπ σας βγάζουμε. απο το ευρώ!!!!

Αν λοιπόν δεν σκεφτούμε ψυχραιμα. Οι ενέργειες που μπορούν να γίνουναν δεν δεχτο'υμε τα Μνημονια ειναι μονο όσε προδιαγράφονται από την Συνθηκη του Μαστρχιτ και μόνο αυτήν. Τα μνημόνια είναι μονο δανειακή συμβαση. Οταν εχω πληρώνω δεν εχω δεν πληρώνω !!!!

και κατι άλλο
δοκιμάζω κατ επανάληψη να βγώ σε εκομπή να κάνω ερώτηση σε Μνημονικαούς  Καλα ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΑΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΑΡΚΟΥΔΕΣ, ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΟΧΝΕΣ, ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ, 1 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΔΡΑΧΜΕΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΘΑ ΕΛΘΟΘΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ,
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΙΒΙ)
ΔΗΛΑΔΗ-- ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ
ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΕΙΑ  --- ΔΙΣ ΔΙΣ ΔΙΣ ΔΙΣ -ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΡΑ -ΜΕΤΡΑ -ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΝΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ

ΟΧΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΩΣΤΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ε?
ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ 186 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΚ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΕ ΞΥΠΝΑ
ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ

ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2009
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΆΚΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΥΠΗΜΑ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

01 Ιουνίου 2012

Η καταστροφή είναι το σήμερα που ζούμε οχι η έξοδος από το ευρώ

 Tο ερώτημά μου ή το ερώτημά μας από το τον Μαϊο του 2010 μέχρι και σήμερα είναι απλό:

Ζούμε ήδη την καταστροφή; 'Η μήπως η καταστροφή θα έρθει αν βγούμε ή μας αποπέμψουν από το ευρώ και την ευρωζώνη;

Η ψήφος μας σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον τρόπο που απαντούμε στο παραπάνω δίλημμα...

Αν οι τόσες  καθημερινές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας  δεν ομολογούν την παρακμή και την καταστροφή ε τότε τι να πείς!!!

Ρε παιδιά ερωτώ ειλικρινά ας απαντήσει κάποιος. Έχει να φοβηθεί απο την έξοδο από το ευρώ το οτιδήποτε:
 ο άνεργος,
 ο φαλιρισμένος επιχειρηματίας,
 αυτός που δεν ξέρει ποσα χρωστάει στις τράπεζες
οχι πέστε μου

Αντίδραση στις 17 Ιουνίου






Τι να ψηφίσω;

Πράγματι, ο Συριζα μας φοβίζει. Το πρόβλημα όμως είναι τι να ψηφίσουμε; ΝΔ που ήθελε αυτοδυναμία αλλιώς θα βάδιζε σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Θυμηθείτε ότι αυτά τα λεγαν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Η μήπως να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ που κατά δήλωση του αρχηγού τους είναι σάπιοι. Η μήπως ΔΗΜΑΡ? Για ποιον λογο? Πριν λίγες μέρες με 168 βουλευτές θελαν τον Συριζα ντε και καλά αλλιώς δεν καναν κυβέρνηση. Στις ερχόμενες εκλογές θα έχουν τόσους βουλευτές? Αν έχουν θα κάνουν κυβέρνηση η πάλι θα θέλουν τον Σύριζα? Δεν μας λένε κιόλας με καθαρό τρόπο τι θα κάνουν. Στην συνεχεία ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή απορρίπτονται για ευνόητους λόγους. Μανος και Τζημερος μπαινουν δεν μπαινουν στη Βουλή. Αρα τι μας μένει; Να ρισκάρουμε με τον Σύριζα μπας και κάπου μας οδηγήσει.


Οικονομικό πρόγραμμα Ν.Δ -ΕΒΕΑ

«Δουλειά, δουλειά δουλειά» λέει ο Σαμαράς, αλλά δουλειά δεν υπάρχει. Μας δουλεύει ψιλό γαζί !!!

 Στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά υπάρχει μόνο μνημόνιο και με το «οικονομικό πρόγραμμα» που κατέθεσε χθές, ουσιαστικά σηματοδοτεί μια ακόμα στροφή, από τις πολλές που έχει κάνει η ΝΔ στην αγχωμένη της προσπάθεια να έρθει επιτέλους στην εξουσία: είναι και πάλι Υπέρ του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας. Έρχεται να στηρίξει  τις επιταγές της τρόικας και επιχειρεί να εμφανιστεί για μια ακόμα φορά ως ο πιο πιστός διαχειριστής-εντολέας της στην Ελλάδα.




Ο κ. Σαμαράς ήταν πολύ γενικόλογος στα «κοινωνικά» μέτρα και πολύ ακριβής στα αντιλαϊκά. Τέτοια ήταν εντέλει και τα 18 από αυτά που ανακοίνωσε από το βήμα του ΕΒΕΑ


Είπε να μην πέσουν άλλο οι μισθοί , μας καλεί δηλαδή να ζήσουμε με τους σημερινούς άθλιους μισθούς τύπου Βουλγαρίας.



Μίλησε για «αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009» δηλαδή σε... πολύ χαμηλά επίπεδα, τη στιγμή που το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Γενικά ήταν αόριστος και επιγραμματικός κανένα μέτρο δεν απέδειξε ότι μπορεί εμπράκτως να υλοποιηθεί.
Εμοιαζε με προγραμματάκι της Πολιτικής Άνοιξης
Ούτε ο ίδιος δεν ήταν πεισμένος απ΄οσα έλεγε!!!