06 Ιουλίου 2010

Το ξέρετε οτι μπορείτε στον λογαριασμό της ΔΕΗ να μην πληρώνετε την ΕΡΤ;

Για να ΜΗΝ πληρώνετε την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ μπορείτε να αρνηθείτε την αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις (π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο.

Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν θέλετε να κάνετε την συνολική πληρωμή ΕΡΤ και ρεύμα μαζί, πηγαίνετε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα).
Ενδεχομένως ο πιστωτής το υπόλοιπο ποσό να μπορεί να το διεκδικήσει δικαστικά!
αλλά φανταστείτε 4000 καταναλωτές να κάνουν το ίδιο πράγμα να μην πληρώσουν δηλαδή τι θα κάνει η ΕΡΤ 4000 αγωγές (δικογραφίες, αγωγές, έξοδα, παραστάσεις δικαστηρίων, δικαστικοί επιμελητές κα.)



ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ είμαστε ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.
ήθελα νάξερα ο Συνήγορος του Καταναλωτή, οι οργανώσεις Καταναλωτών τι κάνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: